Kukoricás csirkecomb

2008-05-15

sponsored links

Egy nagyon kedves barátnõmtõl, HENITÕL kaptam ezt a receptet:


Hozzávalók:
4 csirkecomb, 1 doboz csemege kukorica konzerv, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 dl tejföl, 1 evõkanál finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyem zöld, 5 dkg vaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 darabka csípõs paprika, ízlés szerint só, õrölt fehér bors.
Elõkészítése: A csirkecombokat a forgóknál ketté vágom, és megsózom, megborsozom. A kukorica levét leszûröm, a petrezselyem zöldet felaprítom. A tejfölt a liszttel és fél dl vízzel simára keverem.
Elkészítése:

A húsdarabok mindkét oldalát a felforrósított vajon, erõs lángon átsütöm, majd a pecsenyelébõl kivéve félreteszem. A levet addig forralom, még a víz el nem párolog, és sercegni nem kezd. Akkor a tûzrõl lehúzom, és a pirospaprikát belekeverem. A kukorica levét ráöntöm, jól összeforralom, hozzá adom a kukorica szemeket, és a leveskockát. A lisztes tejfölt beleöntöm, és kevergetés közben jól kiforralom. A csirkedarabokat tûzálló tálba rakom, ráöntöm a kukoricás mártást, és lefedve elõmelegített, forró sütõben nem túl erõs lángon 30 percig párolom. Ezután a tál tetejét leveszem, kissé megpirítom, végül rászórom a finomra vágott petrezselyem zöldet. Párolt rizzsel kínálom.


Folytats a blogon ... finometkek.freeblog.hu/archives/2008/...

sponsored links

Keres?s