Kukoricapuding

2009-12-31

sponsored links

Hopp, kicsit mintha elkéstem volna ezzel... szóval a hálaadásnapi kukoricapuding, de minden alkalomra hasznosítható köretként hús-zöldségek kombó mellé. (vagy nálam a hús kiesik)

Hozzávalók:

  • fél kiló kukorica (fagyasztott-kiengedett tökéletesen megfelel)
  • kb fél bögre (that is: egy-másfél deci) tej (ne sajnáld belõle a zsírt)
  • 3 tojás (szét kell majd választani)
  • negyed bögre cukor
  • 3 kanál vaj
  • 1/3 bögre liszt
  • só, sütõpor
  • 6 deka sajt (cheddar lenne az eredeti, de azt én pl nem szeretem)

Elkészítés:

Fogunk egy mixert. Belerakjuk a kukoricát és szétmixeljük annyi tejjel, hogy krémes legyen. Belejön a cukor meg a vaj meg a tojássárgák ebben a sorrendben egyenként, mindig mixelünk közben, hogy jól elkeveredjen minden. Ha totálegynemû a massza, kiöntjük egy tálba. Most jöhet a sütõporos sós liszt, összeforgatjuk, majd a nem túl keményre vert tojáshabot és a reszelt sajtot váltakozva óvatosan még beleforgatjuk. Kivajazunk egy szép sütõtálat és beleöntjük a pudingot. Díszíthetjük piros és zöld paprikaszeletekkel (vékonyra vágva persze). Elõmelegített sütõ, háromnegyed óra (kb).


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2009/12...

sponsored links

Keres?s