Kuglóf csokival

2010-02-27

sponsored links

Ma csokoládés kuglófot készítettünk Kiscincinnel. Mindenképp olyan sütit szerettem volna sütni, amiben van csoki, szép is, finom is. Szóval, akkor legyen egy kuglóf, már úgyis régen volt. Kísérletképpen teljes õrlésû lisztet és kukoricakeményítõt használtam fel, és kellemesen lágy, omlós lett a végeredmény. Korábban szinte csak fehér lisztbõl készítettem, de mivel mostanában próbálom visszaszorítani a fehér liszt használatát az itthoni fõzéseknél, így a kuglóf lekerült a napirendrõl. De ez egy jó összeállítás, nem kell lemondani a kuglóf könnyedségérõl és finomságáról. Ez a mennyiség egy kis (kb 18 cm átmérõjû) kuglófformára elegendõ.

9 dkg vaj
10 dkg nádcukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
2 nagy tojás
15 dkg teljes õrlésû liszt
10 dkg kukorica keményítõ
2 tk sütõpor (alnatura)
1 csipet só
fél dl tej
10 dkg apróra tört étcsoki
porcukor a szóráshoz

A vajat habverõvel felhabosítom, hozzáadom a nádcukrot, a vaníliás cukrot, és még 2 percig keverem. Egyenként beleütöm a tojásokat és még 1-2 percig tovább habosítom.
A liszteket összekeverem a sütõporral, sóval, majd apránként a vajas keverékhez adom. Hozzáadom a tejet és jól elkeverem.
A csokoládét zacskóba teszem, és kis fakalapáccsal apróra zúzom. Végül a tésztához adom.
A kis kuglóf formát vajjal kikenem, lisztezem, majd a tésztát beletöltöm. 10 percig forró, 200 fokos sütõben sütõm, majd a hõfokot leveszem 170 fokra, és 30-35 perc múlva kész is.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2010/02/kuglo...

sponsored links

Keres?s