Krémsajtos csirkerolád babpürével

2008-11-10

sponsored links

Egy kicsit egyoldalúnak tûnhet a blogom, mivel az utóbbi idõben kizárólag szárnyasreceptek kerültek fel az oldalra. Bár én elég kevés állatot eszem, azok közül is leginkább csirkét, annak is a mellét maximum ("fehér husit"), de csak néha. Szóval ezek a húsos ételek a férjemnek készülnek, mert Õ viszont egy nagyon hagyományos húsevõ, de szerencsére a kísérletezõbb-nyitottabb fajtából, így egészségesebb, akár esetleg reformfogások is kipróbálhatók rajta - szóval Õ valamiféle kísérleti nyúl szerepet tölt be a háztartásunkban:-). Ilyen gyorsan elkészíthetõ fitneszmenü lett ez a tegnapi is, íme a recept.

 

 

 

 

 

 

 

Krémsajtos csirkerolád babpürével

Hozzávalók:

1 egész csirkemell-filé

8 vékony szelet bacon szalonna

1 doboz füstölt ízû krémsajt (Karaván)

1 nagy fej hagyma

1 nagy doboz (vagy két kisebb doboz) babkonzerv

bazsalikom

kakukkfû

bors

chillipor

olívaolaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet kettévágjuk, alaposan kiklopfoljuk. Megkenjük a krémsajttal. Összecsavarjuk, és a baconcsíkokba tekerjük. Fóliába csomagolva tepsibe tesszük, és 180 fokos légkeveréses sütõben kb 1,5 óráig sütjük. Az olívaolajon a karikákra vágott hagymát puhára pároljuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot, és puhára (de nem agyon!) fõzzük. Belekeverjük a megmaradt krémsajtot, ízlés szerint fûszerezzük (sózni nem muszáj, mert a füstölt sajt sós). Turmixoljuk, és még 2-3 percre visszatesszük a tûzre.

Nekem sajnos a krémsajt kifolyt a husiból, ezért érdemes a tekercsek végeit hústûvel összetûzni - más öteletem nincs a sajt elillanásának megakadályozására.

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csillagasztro.blog.hu/2008/11/10/krem...

sponsored links

Keres?s