Krumplis tallérok

2009-02-02

sponsored links

Hozzávalók:

    * 2 kg burgonya
    * 4 dl tejföl
    * két marék zsír
    * ízlés szerint só
    * annyi liszt, hogy lágy tésztát tudjunk gyúrni
    * esetleg szilvalekvár

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben megfõzzük, majd kihûtjük. Ekkor lisztet teszünk hozzá, ízlés szerint sózzuk, a zsírt és a tejfölt is hozzádolgozzuk. Lisztezett gyúródeszkára tesszük, kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Készíthetjük édesen is, ekkor a kinyújtott tésztából négyzeteket vágunk, közepébe szilvalekvárt halmozunk. A sarkokat összefogjuk, batyukat alakítunk, és zsírozott tepsibe rakjuk. Elõmelegített sütõben gyorsan pirosra sütjük.


Folytats a blogon ... arendas.freeblog.hu/archives/2009/02/...

sponsored links

Keres?s