Krumplipalacsinta salátával

2008-03-12

sponsored links

Ennek az ételnek két alkotóeleme van, melyek önmagukban is kiváló élvezeti és tápértékkel rendelkeznek, de egymás társaságában egyszerûen zseniálisak.

Tészta:
A tészta a hagyományos értelemben vett lapcsánka, más tájakon beré, megint már tájakon tócsni. Azaz reszelt nyers krumpli, tojással és liszttel összekeverve, hagymával és ízlés szerint sóval és különbözõ fûszerekkel megbolondítva, olajban kisütve.

Töltelék:
A saláta-tölteléket olyan zöndségekbõl készítettem, melyek ilyenkor - télen - is könnyen elérhetõek. Van benne 2 szál reszelt sárgarépa, egy kisebb fajta reszelt célka, egy lilahagyma, egy kevés vékonyra szelt kínai kel és egy marék retekcsíra. Egy fél citromot facsartam rá, bazsalikommal, kakukkfûvel,metélõhagymával fûszereztem.

Nagyon friss, viszonylag könnyû, laktató étel. És még szép is. Szép színes.



Folytats a blogon ... fozzunkurommel.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s