Kovászos uborka

2009-08-12

sponsored links

Valahol olvastam, hogy a kovászos uborkának nem kell napsütés, csak meleg. Szerintem ez kamu. Én próbáltam egyszer csak melegben elkészíteni, de szerencsétlenem bedöglött és ki kellett dobni a kukába. Szóval napos, meleg idõben kb. 3 nap alatt elkészül, de idén volt már olyan hõség, hogy reggel kitettem és másnap délután kész is lett. Éjszakára berakom az elõszobába, mert nem nagyon szereti a hõmérsékletingadozást.

Hozzávalók (5 literes üveghez)
3 kg kovászolni való uborka
5-6 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
1 vastagabb szelet friss torma
1 szelet félbarna kenyér
víz, só

Elkészítés
Az uborkát alaposan megmosom, a végeit levágom, és hosszában bevagdosom. Az üveg aljára teszek egy szelet félbarna kenyeret, erre kerül a kapor, a torma és 2-3 gerezd fokhagyma.
Jó szorosan megtöltöm az üveget az uborkával, a felénél beledobom a maradék fokhagymát is. Egy tálba töltök kb. 2-3 liter meleg vizet, amibe 3-4 csapott evõkanál sót elkeverek. Ezzel a sós vízzel öntöm fel az uborkát, úgy, hogy teljesen ellepje. Egy kistányérral letakarom az üveg száját és kiteszem a napra.
Ha elkészült, kiszedegetem az uborkát, egy jól záródó edénybe pakolom, rászûröm a levét, és beteszem a hûtõbe.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/08/kova...

sponsored links

Keres?s