Korianderes csirke

2009-09-18

sponsored links

Ezt a remek kis fogást még egy hónapja alkottam, de már megint elúsztam szokás szerint, szóval már megint mea culpa. Könnyû kis fogás szombati ebédre. Külön élvezet számomra a megtört koriandermagok illata a mozsárban - imádom. Friss koriandert nem ajánlok ehhez a fogáshoz, mivel egészen más ízhatást eredményez, azt tegyük félre.
______________________________________ Hozzávalók: 1 csinos kis csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl. fõzõtejszín, 1 dl. Noilly Prat vermuth ( vagy ízlés szerint), 2 babérlevél, 1 ek. koriandermag mozsárban megtörve, 2 ek. olivaolaj, 1-2 ek. vaj, só, bors
A csirkemell filét nagyobb - kb. 4x4 cm.-es - kockára vágom, majd megforgatom a frissen tört koriendermagok és egy kis só keverékében. Az apró kockára felaprított vöröshagymát az olivaolajon üvegesre pirítom, majd rádobom a húskockákat, és az olivaolajon fehéredésig sütöm. Ezt követõen hozzáadom a vermuthot, majd a tejszínt is, sózom, borsozom, illetve jöhet bele a babérlevél is. Kicsit rotyogtatom, amíg a hús teljesen át nem párolódik, és a szósz is besûrûsödik. Párolás közben, ha kell lazíthatunk rajta egy kis vízzel, ha a húsnak még kell idõ, de azt utána fõzzük el. Amikor kész, még hozzáaduk egy kis vajat, hogy a mártás finom selymes legyen és kész. Metélttésztával tálaltam díszítésként petrezselymet tudok elképzelni hozzá. A friss koriandert itt kihagynám, mivel elviheti az ízét, mint már említettem.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/09/k...

sponsored links

Keres?s