Knorr Tavaszi Hagymaleves
sponsored links
A zacskós levesek épp oly' megkerülhetetlen részét képezik az agglegények életének, mint a vibrátorok a trendi szingli csajokénak: tudjuk, hogy alapból pótszerrel élünk és a valódi mennyivel jobb már, de hát az bonyolult, idõigényes és a minõsége sem biztos, hogy eléri a pótlékét. (Erre a témára komplett idióta amerikai komédiák alapozhatóak.) Szóval maradjunk a bevált cuccnál,
A fiókom mélyérõl elõkerült versenyzõ, teljes nevén Knorr Istant Tavaszi Hagymaleves pirított zsemlekockákkal (instant baszics, instant, mi a faszom lenne egy bélyeg nagyságú tasakban, ha nem por?! két fej hagyma meg egy zsemle?!) a 2 decis kategóriában játszik, azaz 2 deci víz kell a végtermékhez. Na most egy tányér leves 4 dl, ki a fasz eszik fél tányér levest, ez valójában gyerekadag, átbaszás, mint a 4 decis korsó vagy a 4 centes feles, de ezt most hagyjuk, ez van, ebbõl élünk.
Hozzávalók
1 zacskó levespor
2 dl víz
friss snidling (ha már úgyis az ablakpárkányon darvadozik)
Elkészítés
1. Mivel még mindig nem vettünk új vízforralót a régi helyett, 2 deci vizet pedig talán már mégse melegítsünk fazékban, ezért a csészét bedobjuk a mikróba és ráküldjük a 800 W-ot 5 percre.
2. A vizet ránézésre elég forrónak ítéljük, ezért egy konyharuha segítségével óvatosan a konyhapultra csoportosítjuk át a bögrét, majd beleöntjük a tasak tartalmát és kevergetjük egy darabig.
3. Pár percet állni hagyjuk, hogy a módosított burgonyakeményítõ kifejthesse jótékony hatását állagilag, majd egy olló segítségével beledarabolunk némi snidlinget, hogy legyen valami olyan is benne. aminek nem 'E' akármi a hivatalos neve.1
4: Fogyasszuk el 40 másodperc alatt a kész levest, örüljünk benne a zsemlemorzsáknak és a snidlingnek és filózzunk el rajta, hogy vajon azért maradtak benne nagy csomók, mert a víz nem volt elég meleg vagy mert bõ fél éve lejárt a levespor szavatossága...
Elkészítési idõ: 10 perc
Bonyolultság: *** (csomómentesen nehéz)
Költség: *** (nem drága, de nem is sok)
1 A friss snidling némi magyarázatra szorul, visszamaradt alapanyag a zacsis levesnél jóval érdektelenebb zöldbors-mártásból. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármit bele lehetne dobni a zacsis hagymalevesbe, ami a zöldborsmártásban elfér, sõt.