Kirándulás Lõrincre

2008-11-09

sponsored links

Zila kávéház
1183 Budapest, Üllõi út 452.

Az egész szerelem úgy kezdõdött, hogy anyukám szerint túl sokat porosodunk az irodában, hétvégén ki kell mozdulni, és legalább annyit napon lenni, tehát vigyem el legyek szíves egy olyan cukrászdába, ahol jó a fagyi meg a sütemény, és megfelelõ méretû a kerthelyiség (Nem járunk úgy, hogy odamengyünk, és nincs hely.) Ekkor a neten szörfölve találtam rá a Zilára, (Egy kávéházas portál versenyét nyerte meg). Igényes és informativ honlapja alapján úgy véltem, hogy egy próbát megér, noha pont a város másik végében van, mint mi.

Nyaranta szép nagy kertje van, a fagyikelyhek jók, eredetiek, klasszikusan hatalmasok (nem jégkrémgyárak standard kelyhei), és sok igazi tejszínhab van rajtuk, ami a gyengém:) A süti meg világhíres. A tortahûtõben található felirat szerint Sophia Loren fiának az esküvõjére innen rendeltek tortát.

Ez volt tehát az elsõ találkozás, amikor csak átfutottuk az étlapot, de elhatároztam, hogy ide még visszanézek, az ételeket is kipróbálni. Azóta már többször is megtettem, valójában rabjaivá váltunk a Zilának, egyetlen picike gondunk vele, hogy konyha csak fél 10-ig van, vagyis idõben kell érkezni, ami azt is jelenti, hogy késõi vacsorázóhelynek nem ezt javaslom.

Tegnap egy fenséges szombati ebédet költöttünk el náluk. A szokásos ebédidõnél valamivel késõbb érkeztünk, és tekintettel a novemberre, immár a belsõ térben foglaltunk helyet. A nemdohányzó rész a télikertben van, ami szép, világos, és tágas, de nekem kicsit túl nagy és túl visszhangos. Nem annyira szeretem, ha az asztalom körül egy fal sincs, körbe körbe lehet futkosni körülöttem. A dohányzóban kis boxok vannak, ami nagyon jónak tûnik, de nem szeretünk füstben enni. Ebben az étteremben tehát rendesen elválasztották a bagósokat, semmiféle füst nem zavarhatja a kulináris élvezkedést. (Különleges építészeti megoldások iránt érdeklõdõknek extra élmény az egykori lövõházból kialakított érdekes statikájú épület:-))

Ritkán eszünk levest, mert túl sok helyet foglal a gyomrunkban, de most hívogatónak tûnt a Házi húsleves velefõtt zöldségekkel, csigatésztával, amit csészében is felszolgáltak, (így 490 Ft), roppant harmonikus, sok hússal, répával és házi tésztával.

Fõételként Barna bevállalt egy szarvast, (Szarvasragu vargányával, áfonyás glace-szal, burgonyafánkkal 2 990 Ft), ami kicsit talán kemény volt, de azt mondta rá, "ez egy férfias étel", és nagyon meg volt vele elégedve. A mennyisége és a tálalás tökéletes volt.
Az én választásom (Roston sült csirkemellfalatok almabalzsamos barackraguval, pekándiós jázminrizzsel, hercegnõburgonyával 2 190 Ft) viszont tényleg tökéletesre sikerült nekik. A tálalás meggyõzõ, a barackragu aszalt sárgabarackból van, sültet gyümölccsel kedvelõk számára mesés ízorgia. A pekándiós jázminrizs pedig annyira bejött, hogy itthon is fel fogom dobni a fõtt rizst magokkal.

Bár már tényleg pontjól laktunk, nem akartam lelépni Zila mester süteménye nélkül, ezért még rendeltünk egy franciakrémest, és egy kávét. A krémes szuper (bár én jobban szeretem, ha kemény a tetején a fondant), a kávé négyes alá. (És itt rögzítettük az egyetlen felszolgálóhibát: a kávé kilötyögött, és ráfolyt a zacskóra.)

Barna külön kiemelte, hogy az elõételként felszolgált ház ajándéka (valami füszeres, vajkrémes szuflé kockácska) szintén kedves és finom, valamint hogy a csapolt sör (Pilsen Urquell) mindig nagyon jó hõfokon, profin csapolva érkezik (erre õ nagyon hárklis:))

A számla alig valamivel 8000 ft felett, és asztalhoz hozott kártyaterminállal fizettünk a legigazibb fõúrnak a világon. Nagyon meggyõzõ István a fõpincér, de egyebekben is nagyon jó a felszolgálás: nem tolakodó, de nem is robotok tesznek vesznek az ember körül.

Kedvencünk marad.

Étel:
Kiszolgálás:
Környezet:
Árak:

 


Folytats a blogon ... fortaqua.freeblog.hu/archives/2008/11...

sponsored links

Keres?s