KINGA TORTA

2009-12-12

sponsored links

A szóban forgó hölgy kínozni szokott engem és én fizetek érte. Árgus szemekkel figyeli hogy mit eszem, és még a hideg levegõrõl is el tudja mondani hogy miért hizlal. Ez az édesség Kinga karácsonyi bulijára készült. Igyekeztem valami fitness sütivel elõállni...

A torta a Nova szakácskönyvbõl származik. Pár éve cukor nélkül is elkészítettem, akkor azon nevettünk hogy íme egy "sütemény" amiben sem cukor sem liszt nincs és ráadásul még sütni sem kell. Ezúttal azonban kevés cukor került bele, de csak azért hogy Kinga nehogy munka nélkül maradjon..

KINGA TORTA

15 dkg kukoricapehely
15 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fél kiló ricotta
4 dl tejszín
2 tojás sárgája
10 dkg porcukor
fél citrom leve
3 ek. zselatinpor
csokiforgács
valamilyen idénygyümölcs (most narancs és kiwi)

A vajat és az étcsokit felolvasztom és a kukoricapelyhet hozzákeverem. Egy darab sütõpapírt vajjal megkenek és 12 kis kupacot készítek a csokis kukoricapehelybõl. A maradékot egy szintén sütõpapírral kibélelt tortaforma aljára teszem, jó lenyomkodom és beteszem a hûtõbe. A zselatint kis vízbe áztatom, a tejszínt jó keményre felverem. A tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a citomlével majd óvatosan belekeverem a ricottát, a felolvasztott és már nem túl forró zselatint, majd legvégül tejszínhabot.
A tortára rákenek egy kis krémet, gyümölcsökkel alaposan megpakolom és a maradék krémmel befedem. Egy éjszakára hûtõbe teszem, másnap a tetején a csokis halmocskákat szépen elrendezem, csokiforgáccsal megszórom.

Látványos, egyszerû, könnyû és finom.

Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2009/12/kinga-t...

sponsored links

Keres?s