Kenyér másképp-töltött kenyér

2007-10-17

sponsored links

Hozzávalók:
1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér) 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 ev?kanál liszt, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A fele margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve, kevergetve jó s?r?re f?zzük. Ha már nem forró, belekeverjük a reszelt sajtot, a mustárt, a sót, a borsot, a megreszelt uborkát és retket, valamint a nagyon finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a megmaradt margarint, és addig keverjük, amíg habos, könny? massza lesz bel?le. Félretesszük a h?t?szekrénybe. A kenyér mindkét végét egyenesre vágjuk, majd egy hosszú nyel? fakanállal és egy éles, vékony pengéj? késsel kivágjuk, kitoljuk a kenyérbelet úgy, hogy a fala legalább másfél centi vastag maradjon. A kivájt kenyérbelet belekeverjük a krémbe, és megtöltjük vele az üreges kenyeret oly módon, hogy a kenyeret ráállítjuk egy alufólialapra, majd beletömködjük a masszát. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a h?t?szekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás el?tt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy csésze teával kit?n? és kiadós vacsora. Egy kenyérb?l kb. 18 szendvics vágható.
(tutireceptek)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/17/kenyer_...

sponsored links

Keres?s