Keleti csirkemáj üvegtésztával

2010-02-25

sponsored links


Itt vagyok, ragyogok....bár kicsit elvesztem az elmúlt hetekben. Fõzni se nagyon fõztem, ha mégis akkor vagy a fotó maradt el, vagy ihletem nem volt írni. Ma viszont alkottam.
Csirkemájra vágytam de nem a korábban elkészített módon, hanem úgy, hogy végre terítékre, azaz ételbe kerüljön a Karácsonyra kapott szecsuáni bors is. Ha már akkor tûkön ültem, megkapom-e, akkor idõszerû lenne arról írni, kipróbáltam és ízlett.
Jelentem kipróbáltam...és Ízlett:D

Hozzávalók:

- 1/2 kg csirkemáj
- kb. 15 dkg zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma ( lehettek volna nagyobbak is....)
- fekete, fehér és szecsuáni bors
- 3 evõkanál szójaszósz
- ételízesítõ
- 1/2 lime leve
- 1 tk. barnacukor
- üvegtészta
- víz
- 2 ek. olívaolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát apóra vágtam, majd egy kevés olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a megtisztított és apróra vágott csirkemájat. Fehéredésig sütöttem, majd annyi vizet öntöttem alá, hogy ellepje. Hozzáadtam a fagyasztott zöldborsót. Fûszereztem, és ekkor került bele a szójaszósz. Kb. 15-20 pecig fõztem alacsony lángon. A barnacukrot és a lime levét csak a végén adtam hozzá.
Közben a zacskón lévõ útmutatás alapján elkészítettem az üvegtésztát.

Kellemes keleti hangulatú, a szecsuáni borstól csípõs-ánizsos ízû.

Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/02/...

sponsored links

Keres?s