Keksztorta

2008-12-31

sponsored links


Zsuzsi megfogalmazásában:

 

CSOKIS-RUMOS KEKSZTORTA

 

Hozzávalók:

25dkg háztartási keksz            

25dkg margarin           

8-10dkg kakaó           

6-8dkg kristálycukor               

rum (ízlés szerint, én kb. 1dl-t szoktam beletenni)

 

Elkészítés menete:

1.      Vedd elõ a Tv mûsort és válassz ki belõle egy gagyi mûsort, amire nem kell odafigyelni, de annyira leköt, hogy ne und halálra magad, amíg a kekszet apró darabokra tördeled. Nekem a Gyõzike show bevált, de az már ?sajnos? véget ért. Kicsi darabokra kell törni, de nem morzsákra. Tehát a keksz a zacskóban és elõ a kalapács verzió itt nem jó.

2.      Ha kész a keksz és vége a mûsornak, akkor (mondjuk) egy jénai tálban gõz fölött olvasztd fel teljesen a margarint.

3.      Közben a kakaót keverd el a cukorral és annyi vízzel amennyi kell, hogy ez csomómentesen sikerüljön. (Minél több rumot akarsz majd beletenni, annál kevesebb vizet használj. Hukk.)

4.      Ha a margarin teljesen felolvadt, akkor le is veheted a tûzrõl és 1-2 perc hûlés után mehet bele a kakaó. Ne ijedj meg, most egy kicsit gusztustalan, de ez elmúlik. Ha jól elkeverted, akkor mehet bele a rum. Végül pedig a keksz.

5.      Az egészet jól keverd el, majd öntsd fóliával (nem alu-, hanem a nyomi vekony átlátszó fóliával) kibélelt õzgerincformába. (gondolom bármi másba is lehet, de én abba szoktam). Ha kihûlt mehet a hûtõbe és ezzel KÉSZ is.

 

Elkészítési idõ: a Tv mûsortól függõen a keksz törésén kívül kb. 20 perc.

Kalória: Több, mint szeretnéd, inkább ne is kérdezd!!

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

 


Folytats a blogon ... bevaltreceptek.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s