Kekszes-almás süti

2009-08-27

sponsored links

Hozzávalók: 1 kg alma, 8 dl víz, 20 dkg cukor, 3 cs. fõzni való vaníliás pudingpor, 40 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor, 4 ek porcukor, 5 dkg vaj, 8 ? 10 ek.víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelõn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára fõzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig fõzzük, ezalatt jól besûrûsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evõkanál vízzel vízgõz fölött felforraljuk. A tûzrõl levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihûlt egy éjszakára tegyük hûtõbe, másnapra kellõen összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhetõ.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/08/27/kekszes_alma...

sponsored links

Keres?s