Kefíres lángos (virslivel töltve)

2009-07-13

sponsored links

Nagyon szeretem a lángost, de a régi, hagyományos burgonyás lángos mindig túl nehéz volt nekem (vagyis a gyomromnak...). Egy rokonunktól kaptam ezt a receptet, egyszerû, gyors és nagyon finom.

 

Hozzávalók:

- 85 dkg liszt 

- 2 egész tojás

- 2 dl tej

- 3 dkg élesztõ

- 3 dl kefír

 

A tejben kis cukorral felfuttatjuk az élesztõt. A lisztbe belekeverjük a tojást és a kefírt, hozzáadjuk az élesztõt, alaposan összedolgozzuk. Ha túl kemény lenne a tészta, lehet hozzá még tejet adni. Meleg helyen fél-egy órát kelesztjük, majd ökölnyi darabokat szaggatunk belõle, meghúzogatjuk, hogy a közepe vékony legyen, és forró olajban szép pirosra sütjük. Lehet variálni is, íme:

 

 

Ebben az esetben fél virsliket raktam a tésztába, alaposan összenyomkodtam, nehogy szétnyíljon sütés közben. Mondjam, mekkora sikere volt? :)))) A gyerekeim ketchuppal ették.

 

Jó étvágyat hozzá!


Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/07/...

sponsored links

Keres?s