Kedvenc joghurttortám

2009-03-14

sponsored links

Ez a joghurttorta azért a kedvencem, mert nincs benne tészta rész. Nagyon könnyen és gyorsan meg lehet csinálni, ez se utolsó szempont. És nagyon-nagyon finom.

 

Hozzávalók:

4 kis pohár joghurt vagy kefír

20 deka cukor (nálam méz)

2 csomag tejszínhabpótló por

3 dl tej

5 deka (2 csomag) étkezési zselatin

gyümölcs igény szerint, kis kockákra vágva (lehet vegyesen is, ki hogy szereti)

 

A habport és a tejet géppel felverjük, beleöntjük a cukorral elkevert joghurtokat. A zselatint gyümölcslében vagy vízben feloldjuk (kb. 1-1,5 deciben), és felforraljuk. Amikor még forró, belekeverjük a joghurtos masszába, majd beletesszük a gyümölcsöt, lazán összeforgatjuk, formába töltjük, majd betesszük a hûtõbe tálalásig. Célszerû elõzõ nap elkészíteni, de tapasztalatból mondom, hogy 6-7 óra hûtés után is már gyönyörûen szeletelhetõ.

Amire figyelni kell, hogy a zselatin tényleg forró legyen, mert ha nem forró, akkor csomós lesz az egész. Én jó párat elrontottam, mire a titkát megtudtam.

 

Persze csak felszeletelése után jutott eszembe, hogy fotózni szeretném.

Ebben most õszibarack van.

 

 

 


Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/03/...

sponsored links

Keres?s