Karácsonyi sütik
sponsored links
Karácsonyi angyalka |
|||||||||||||
Hozzávalók: | |||||||||||||
8 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, ételfesték. | |||||||||||||
Elkészítés: | |||||||||||||
A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk a citromlével és a kristálycukorral, majd fakanállal belekeverjük a porcukrot. Nyomózsákba töltjük, és sütõlapra köröket, angyalkákat formázunk két rétegben. Az angyalkákhoz elõször egy harang alakot készítünk, majd egy kerek fejet. Ezt a mûveletet megismételjük, majd készítünk egy csepp alakú szárnyat és egy behajlított kart. A maradék habot ételfestékkel megfestjük, és tetszés szerint színezzük a formákat. Kb. 100 fokra elõmelegített sütõben nem sütjük, hanem szárítjuk. | |||||||||||||
Cérnával vagy színes masnival átkötve akaszthatjuk fel a fenyõfára.
|