Karácsonyi receptverseny - Spagetti halas-diós sajtszósszal

2009-12-06

sponsored links

Nagyon szerény kis recept, de legalább felvonultat egy-két kötelezõ karácsonyi elemet, úgyismint hal és dió :) Nemisbeka karácsonyi receptversenyére készült.

Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg halfilé (lehetõleg valami fehér húsú)
só, bors, citromlé, szerecsendió
150 g mascarpone
50-50 g gorgonzola piccante és dolce
1 dl tejszín
5 dkg darált dió, meg ízlés szerint további szóráshoz, esetleg durvára vágva, nem darálva
kb 12 dkg spagetti/fõ
diónyi vaj vagy két ek olívaolaj

A halat leöblítjük, picit megsózzuk, tekerünk rá borsot, és lecsepegtetjük citromlével, és állni hagyjuk 10 percre.
Felteszünk vizet a tésztának.
A halat és a gorgonzolákat falatokra vágjuk. Mikor a víz már majdnem forr, egy nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a vajat, és átforgatjuk benne a haldarabokat. Néhányat kivehetünk díszítésnek. Közben párhuzamosan a tésztát a csomagoláson lévõk szerint al dentére fõzzük.Ráöntjük a tejszínt, majd a mascarponét, pici szerecsendiót reszelünk rá. Elkeverjük, majd beleszórjuk a gorgonzolát. Csak annyira forraljuk össze, hogy a sajtra még rá lehessen harapni, ne olvadjon fel teljesen. Elzárjuk a gázt, belekeverjük a darált diót, ízlés szerint még sózzuk-borsozzuk. (Bár nekem a haltól és a gorgonzolától már elég sós, de ízlések...) Ha a szósz túl sûrû lenne, a tészta fõzõvizébõl adjunk hozzá egy-két kanállal.
A sajtszósz elég hamar dermed, úgyhogy érdemes ezt az étkezéshez minél közelebbi idõpontban elkészíteni.

spagetti halas-sajtos szósszal


Folytats a blogon ... babaesakonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s