Kandírozott gyömbér

2008-09-21

sponsored links

Eddig csak narancshéjat kandíroztam, de olyan sokan mesélték, hogy gyömbért is lehet, hogy most megpróbálkoztam vele. Isteni finom az illata - likõrbe szeretnék majd tenni, meg süteménybe, kalácsba, gyümölcskenyérbe. Mindenhova keveset, mert õrületesen erõs.

A kandírozás folyamata amúgy a szokásos: három-négy napon át, naponta tíz-húsz percig fõzni együtt az apróra vágott akármit - ez esetben gyömbért - a súlyával megegyezõ mennyiségû cukorral, majd kristálycukorba forgatni az egészet.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... eleuszisz.blog.hu/2008/09/21/kandiroz...

sponsored links

Keres?s