Kakukkfüves májpástétom gorgonzolás piritóson

2006-10-23

sponsored links

Hozzávaló:
2 evõkanál + 10 dkg + 5 dkg puha vaj
1 csomag újhagyma
30 dkg csirkemáj
3 evõkanál apróra vágott frisskaukkfû
4 evõkanál brandy
10 szelet fehérkenyér
10 dkg gorgonzola sajt

Elsõ lépésként a két evõkanálnyi vajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát, és ha már puha, rádobjuk a nagyobb darabokra vágott májat és az apróra vágott kakukkfüvet. Addig sütjük, amíg a máj belseje enyhén rózsaszínes nem lesz. Ekkor ráöntjük a brandyt és elforraljuk róla.

Az egészet kicsit kihûtjük, majd a robotgépbe öntve összepürésítjük a tíz dekányi vajjal. Végül sózzuk, borsozzuk.

A maradék vajat egy kisebb lábosban összeolvasztjuk a gorgonzolával. Ezalatt a kenyérszeletek egyik oldalát 200 fokos sütõben aranybarnára pirítjuk, majd ha kész, megkenjük a kenyerek még pirítatlan oldalát a vajas sajtkrémmel, és 5 percre visszadugjuk õket a sütõbe.

A kihûlt pástétomot a kenyerekre kenve tálaljuk.

Forrás: Stahl.hu


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2006/1...

sponsored links

Keres?s