Kaiserschmarren

2008-04-18

sponsored links

... avagy smarni ;)

Avagy császármorzsa?

Ez azonban lehet hogy jó kérdés, hiszen valaki darával, van aki liszttel ismeri.

Lehet, hogy nem is ugyanaz, csak a nevük??

Na, nem fejtegetem tovább, amit úgysem tudok eldönteni, jöjjön inkább a recept.

Az enyém az "Unser Oberösterreich" c. újságból származik és a lisztes formája, így a gríz szörnyet is távol tudtam magamtól tartani. ;)

Ebben a receptben "megvicceltek" a dag fogalmával, de aztán utánajártam, hogy 10 dag az 100 gramm, úgyhogy én már átszámolva fogom írni. :)

Ez is már a receptben írt mennyiségek kétszerese, de szerintem még így is kicsit kevés volt.

1) A 160 gramm lisztet, negyed liter tejet, 2 tojássárgáját és csipet sót összekeverjük.

2) 2 tojásfehérjét és a két evõkanál cukrot habosra verjük és hozzáadjuk a lisztes masszához.

3) Majd teszünk hozzá mazsolát, ha szeretnénk.

Mi nem vagyunk mazsolásak, így nem tettem bele.

4) Egy serpenyõben felolvasztunk 30 gramm vajat, beleöntjük a smarni masszáját és néhány kevergetés mellett, a folyékonyból, némileg szilárdabb massza lesz.

5) Ezt áttesszük egy tûzálló edénybe és elõmelegített sütõbe tesszük.

6) 200 fokon kb 10 percig sütjük.

 

 

 

smarni egyben

Sütõbõl kivéve, még egyben

 

 

7) Kivesszük, darabokra szeleteljük, porcukorral és lekvárral vagy mártással tálaljuk.

Nagyon finom :))

 

 

smarni talalva 
Schmarren tálalva
 
 
 
 


Folytats a blogon ... aprosef.freeblog.hu/archives/2008/04/...

sponsored links

Keres?s