Kagylós spaghetti

2008-08-28

sponsored links

Oké, tudom, lelazsáltam... De most mondok egy jó egyszerût, idõsebbek is elkezdhetik. Mi van akkor, ha nem tengerparton lakunk, ráadásul a sarki fûszeresnél sem lehet friss kagylót vásárolni? Veszünk szépen konzervet. Meg ezt-azt, amit a képen láttok.

Egy gerezd fokhagymát késsel megnyomunk, egy darab szárított paradicsomot rettentõ apróra vágunk, egy doboz kagylót felbontunk és 10 cm póréhagymát felkarikázunk. Ezt mind a serpenyõbe dobjuk, kevés olivára. Zíterítés közben édesköményes tengeri sóval és zöld fûszerkeverékkel (bazsalikom/oregano/tárkony/stb.) ízesítjük. Kb. 5 perc után egy bõ deci Sauvignon Blanc-t öntünk hozzá, és magas lángon kezdjük forralni. A leve hamar elfõ, így beleboríthatjuk a spaghettit. Határozottan dobálva együtt pirítjuk 2 percig, közben negyed citromot facsarunk rá.

Tálaljuk a maradék bor és némi frissen reszelt parmezán kíséretében. (A kész ételrõl elcsesztem a fotót, így illusztrációként maradnak az alapanyagok.)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mitfozzek.blog.hu/2008/08/28/kagylos_...

sponsored links

Keres?s