Kacsacomb tejfölös spenóttal

2009-03-22

sponsored links

Hozzávalók:
4 db kacsacomb
25 dkg spenótlevél
1 fej fokhagyma
víz

1 doboz tejföl
15 dkg húsos szalonna
2 szál újhagyma

 



Elkészítés:

  1. A kacsacombokat kenjük be val és dörzsöljük be fokhagymával, majd tegyük tûzálló edénybe.
  2. Rakjuk a sütõbe közepes lángra, kevés vizet öntsünk alá és lefedve süssük körülbelül fél órát.
  3. A spenótleveleket fõzzük meg sós vízben, majd szûrjük le.
  4. Keverjünk el jól egy doboz tejfölben 4 zúzott fokhagyma gerezdet.
  5. A húsos szalonnát vágjuk kockákra és pirítsuk meg.
  6. Ha a kacsahús megpuhult, akkor vegyük le róla a borítást és pirítsuk meg a tetejét.
  7. Tálaláskor a kacsacomb mellé tegyünk egy adag spenótot, majd locsoljuk meg a fokhagymás tejföllel. Szórjuk meg a tejfölt apróra vágott újhagyma zöldjével és pár szem pirított szalonnával.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... spenotreceptek.blog.hu/2009/03/22/kac...

sponsored links

Keres?s