Juhtúrós krémmel töltött cukkinivirág

2009-07-30

sponsored links

Mostanában valahogy mindenki cukkinivirágot tölt, szóval muszáj volt kipróbálnom. Elõtte információgyûjtés címén szétnéztem néhány kollégánál, és arra jutottam, hogy elsõ alkalommal egy könnyû, hétköznapi krémmel töltöm. A begyûjtött tapasztalatok alapján az olajban, illetve vajban sütést elvetettem, mert úgy tûnik a sérülésmentes sütés nem könnyû, párolni nem volt kedvem, így maradt a sütõben sütés, ami be is vált. A beszerzés miatt nem aggódtam, mivel a család vazsmegyei szekciója beszállítást ígért, ezt a számításomat egy jégesõ azonban keresztülhúzta. Végsõ elszánásomban betértem a Culinarisba, ahol aranyáron sikerült négy azaz négy darab virágot szereznem. Ez kiegészült a vazsmegyei egyszem túlélõ virággal, és már meg is volt a remek elõétel. Különben L. éppen bulit tartott, úgyhogy csokor helyett cukkinivirágot kapott, szóval gasztroajándéknak sem rossz bevállalósoknak. Csak az bosszant, hogy az idõközben Olaszországban lábat lógázó L. most küldött egy fotót, amely tanúsága szerint ott fél kiló cukkinivirág - kb. 6-7 darab - 0,75 euro. Na most az én négy darabom ennek majdnem a tízszeresébe került. No comment. Különben L., nektek jó pihenést, és légyszi hozz cukkinivirágot, ja meg egy kis szárított paradicsomot. Na ennyit a bevásárlólistáról, nézzük a receptet, a mennyiségek szokás szerint ránézésre alakultak.
_______________________________________
Hozzávalók:
cukkinivirág,
juhtúró,
tejföl,
friss kapor,
friss oregánó,
friss menta,
fokhagyma,
olivaolaj.

A tejfölt, a juhtúrót összekeverem az apróra vágott zöldfûszerekkel és fokhagymával. A cukkinivirágokat óvatosan megmosom, kiveszem a bibéjüket, és habzsák segítségével megtöltöm a krémmel. A tepsit megkenem olivaolajjal, ráfektetem a virágokat, és magát a virágot is megkenem egy kis olivaolajjal. 160 fokon 15-20 percig sütöm. Tálaláskor adhatunk hozzá egy kis fokhagymás joghurtot.


Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2009/07/j...

sponsored links

Keres?s