Joghurtos szezámmagos csirke

2010-03-24

sponsored links


Hozzávalók: 2 nagyobbacska csirkemell, Pác: 2 levesmerõnyi joghurt, bazsalikom, bors, só, chili, 3 evõkanál olivaolaj, 4 cikk tört fokhagyma, 2 evõkanál méz, 1 evõkanál mustár (lett belõle ilyen lötyi mint itt oldalt). Sütéshez: olivaolaj, szezámmag.

Gyártás menete: 1 tálba összekevertem a tört fokhagymát a joghurttal és az olajjal. Hozzákevertem a mézet, mustárt,fél teáskanállal a következõkbõl: bors, só, bazsalikom, chilipor.
Ebbe a lötyibe beáztattam a nagyobb kockára vágott csirkemelldarabokat és félretettem pácolódni (2 órát sikerült várni, éhes volt a banda, de jó lett volna ha 5-6 órát ül a hûtõben, sõt még jobb lett volna ha egész éjjel ott alszik)
Töltöttem egy kevés olajat a wokba és a jóóóóól lecsöpögtetett husikat megsütöttem benne állandóan forgatva. A vége fele jól meghintettem szezámmaggal és pirosra sütöttem :)
Rizzsel és pritaminpaprika savanyúsággal ettük, semmi perc alatt elfogyott. Felmerült evés közben egy olyan ötlet, hogy amiben pácoltam azt megfõzhettem-összefõzhettem volna mert irtó jó illata volt a lötyinek és elmehetett volna szósznak a husi mellé :)

Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s