Joghurtos kukoricaleves

2009-07-29

sponsored links

Egyszerû, gyors és finom leves. Mind a három fiamnak ízlett, ami csak nagyon ritkán fordul elõ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

1 doboz konzerv csemegekukorica*
Kevés só
4 dl joghurt
2 kk liszt
2 ek vaj
Borsmenta

Elkészítés

Rövid ideig fõzzük a kukoricát annyi - enyhén sós - vízben, amennyi éppen ellepi. Közben jól elkeverjük a lisztet a joghurttal. Ha teljesen megpuhult a kukorica, hozzáöntjük a joghurtot és belekavarjuk a levesbe. Fölforraljuk, majd levesszük a tûzrõl. Vajban pirított morzsolt (vagy apróra vágott friss) mentával díszítve tálaljuk.

 

*: Akinek van kedve, nyers morzsolt kukoricából is készítheti. Elõzõ nap fél órán át fõzzük, majd egy éjszakán át a fõzõvizében hagyva áztassuk. Készítéskor a sós vízben kb. 2 óra alatt puhára fõzzük, és csak ezután adjuk hozzá a joghurtot.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/07/29/joghur...

sponsored links

Keres?s