Joghurtos grízes sütemény

2009-08-03

sponsored links

 

A legegyszerûbb sütemény a török cukrászdákban. Gyors, olcsó, és a legnagyobb elõnye (egyesek szerint hátránya) az, hogy csak úgy tocsog a cukros lében.
Sütésben még nem vagyok annyira otthon, de azért próbálkozom...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

1 pohár joghurt
1 pohár cukor
1,5 pohár gríz
Fél pohár liszt
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj

3 pohár porcukor
2 pohár víz
1 kupak narancsvirágvíz vagy rózsavíz

mandula, dió, mazsola, vagy valami ilyesmi a díszítéshez
kókuszreszelék

 

Elkészítés

A joghurtot egy tálban összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és robotgéppel csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a grízt, és a liszttel elkavart szódabikarbónát és fahéjat. Jól összekeverjük, és egy közepes méretû, kivajazott tepsibe öntjük (a képen kicsit magasra sikerült, szerintem kétujjnyinál ne legyen vastagabb). 160 fokos, elõmelegített sütõben addig sütjük, míg meg nem pirul a teteje (20-30 perc).
A sütés vége felé egy kis lábasban ráöntjük a vizet a porcukorra, és kavargatva jó melegre hevítjük (nem forróra!). Ha van, tehetünk bele egy kupaknyi rózsa- vagy narancsvirágvizet is.
Ha kivettük a tésztát a sütõbõl, gyorsan ráhelyezzük a díszítésre szánt magokat vagy mazsolát, majd azon melegében leöntjük a cukros lével. Ha szép lassan, egyenletesen elosztva öntjük, be fogja inni a tészta az egészet. Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel, és hagyjuk hûlni. Ha már langyos, föl lehet vágni és óvatosan egy tálcára helyezni a szeleteket.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/08/03/joghur...

sponsored links

Keres?s