Indiai kukorica leves

2009-06-08

sponsored links


Egy Indiára emlékeztetõ ízkombináció. Az ízletes kukorica keveredik a kiváló Indiai fûszerek pikantériájával, és így kiváló egységet alkotnak ebben a könnyû nyári levesben.

Hozzávalók:

200g bio sárga répa
500g kukorica szem
100g zeller
friss koriander levél (opcionális)
100g kesu dió
olaj

1 tk koriander mag
2 tk cumin mag
1 tk kurkuma
fél tk curry
só - ízlés szerint

Felkarikázzuk a répát, a zeller gumót kis kockákra vágjuk, kevés olajat hevítünk és kipattogtatjuk a cumin magot, az összezúzott koriander magokat, és addig pirítjuk míg fenséges illatukat nem érezzük, majd hozzáadjuk a répát és a zellert és még rövid ideig pirítjuk a fûszeres zöldség keveréket, majd felöntkük vizzel és hozzáadjuk a kurkumát, a curryt és a sót.

Pároljuk addig amíg majdnem teljesen puha nem lesz, ekkor adjuk hozzá a kukorica szemeket és fõzzük puhára.


Pirítsunk kesu diót és tálaláskor szórjunk belõle a levesre, ha különlegességre vágyunk szerezzünk be friss koriander zöldjét, és ezt apróra vágva szintén szórjuk a levesbe, különleges íze frissítõlég hat az elménkre.

Tudtad? A koriander levél vas tartalma hatszor magasabb mint a spenóté!

Eredetileg Parvati konyhájából.

Folytats a blogon ... vegavendeg.blogspot.com/2009/06/india...

sponsored links

Keres?s