Illatos-omlós szarvasfalatok hosszú pácban

2010-01-31

sponsored links

Mit csinál az ember, ha az egybefagyott három kilós tömbbõl a pörkölt elkészítése után marad még egy kiló jó kis szarvashús? Vissza nem illik fagyasztani, hát jobb híján pácba rakja, hogy majd lassú tûzön megsüti a hétvégén. Persze nem jöhet mindig minden össze...

Hozzávalók
1 kg szarvascomb vagy hátszín
1 liter olivaolaj
1 ek borókabogyó
1 zacskó mirelit krumplikrokett
fél üveg áfonyadzsem
frissen õrölt feketebors
2 kk só
1 ek friss kakukkfû

Elkészítés
1. A húst apróra vágjuk (mintha pörköltbe menne), sózzuk-borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfûvel, majd tálba tesszük, elkeverjük a borókabohyóval, leöntjük olivaolajjal. A tálat lefóliázzuk, majd mivel nem fér a hûtõbe a sok piától, kitesszük az erkélyre négy napra.
2. Négy héttel késõbb eszünkbe jut, hogy hohó, a szarvas bazmeg! (Közben odakint a hõmérséklet tucatszor lépte át oda-vissza a fagypontot.) Gyorsan szólunk pár embernek, hogy jöjjenek, mert szombat este illatos-omlós szarvasfalatok lesznek krokettel és áfonyaszósszal, majd reggel beszedjük s cuccot, hogy legyen ideje felengedni.
3. Mikor befut Jack a krokettel és az áfonyalekvárral, óvatosan távolítsuk el a tálról a folpackot, dobjunk egy határozott hátast a penetráns rohadthús-szagtól, majd számûzzük a tálat gyorsan vissza az erkélyre.
4. Rakjuk el a krokettet és a lekvárt, majd menjünk le a Pozsonyi Kisvendéglõbe, hogy egy hagymás rostélyossal vígasztalódjunk.

Elkészítési idõ: 4 hét (lehet több is!)
Bunyolultság: » (bármelyik hülye képes rá)
Költségek: tudod mit, hagyjuk...


Folytats a blogon ... junkfood.blogol.hu/?perm=3009350

sponsored links

Keres?s