Igazi kuglóf

2009-10-20

sponsored links

Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 40 dkg liszt, 12 dkg vaj
A kelesztés után: 2 evõkanál kakaó
A kuglófforma kikenéséhez: vaj, liszt

Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütõ gépbe tesszük, és bedagasztjuk, kelesztjük. Alaposan kivajazunk és belisztezünk egy kuglófformát. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipót formálunk belõle. Az egyikhez hozzágyúrunk 2 evõkanál kakaót. Ezután mindkét tésztát kb. 2 cm vastag lappá nyújtjuk, egymásra fektetjük, majd feltekerjük õket, és a kuglófformába tesszük úgy, hogy a tekercs végei összeérjenek. Konyharuhával lefedjük a tésztát és addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti a formát. Ez kb. 1 óra. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, a kuglófot 35 percig sütjük. A sütõbõl kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihûlni.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/10/20/igazi_kuglof

sponsored links

Keres?s