Idegen tollakkal - sütõtökleves provanszi fûszerekkel

2009-12-16

sponsored links

Nem én találtam ki, nem én készítettem el. A férjem elé tettem a receptet és õ megfõzte.
A fehérbortól és a zöldfûszerektõl egészen könnyûnek tûnik, nem annyira télies, mint a gyakoribb, tejszínnel, húslevessel, gyömbérrel, szerecsendióval, keleti fûszerekkel készült változatok.
És hogy a krémes leves ne legyen olyan unalmas, betétnek olajos aszalt paradicsomot tettem bele. Az alábbiakban ez az ötlet az egyetlen, ami az enyém.


Sütõtökleves provanszi fûszerekkel

2 evõkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg sütõtök
2 sárgarépa
40 dkg karfiol
1,5 dl száraz fehérbor

1 citrom
fél-fél mokkáskanál a következõ szárított fûszerekbõl (ha van friss, fél teáskanál):
majoranna
szurokfû
rozmaring
kakukkfû
tárkony
levendula

A fimora vágott hagymát az olajon párold üvegesre, add hozzá a fokhagymát. Tedd rá a megtisztított, felkockázott sütõtököt, sárgarépát és a szintén apró darabokra vágott karfiolt, morzsold rá a fûszereket (friss fûszereket a fõzés végén tedd csak bele), sózd. Ha a zöldségek egy kissé megpuhultak, öntsd rá a bort, hagyd, hogy az alkohol elpárologjon belõle, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket. Mérsékelt tûzön fõzd puhára, majd mixerrel pürésítsd. Citromlével állítsd be az ízét.
3-4 adag

Folytats a blogon ... rossamela.blogspot.com/2009/12/idegen...

sponsored links

Keres?s