Húsleves (tyúk)

2009-08-20

sponsored links

Eleinte kissé bizalmatlan voltam ugyan a csibeszárnnyal, de igazán pompás leves sikerült készíteni belõle.
Ami nagyon fontos a hozzávalókon kívül, hogy a húst jól mossuk le és az esetlegesen rajtamaradt tollakat távolítsuk el. A hozzávalók egyébként 2 személy részére: 2 db csibeszárny, egy fej vöröshagyma, egy nagy sárgarépa, só, bors, esetleg valami ételízesítõ, esetleg néma petrezselyem. Kell hozzá kellékként egy fazék és egy kés, amivel összeaprítjuk a zöldséget. Ennyi. Egyszerû lesz!
Tegyünk fel mondjuk másfél liter vizet a tûzre és tegyük bele a madárszárnyakat, rá a födõt. Ezután pucoljuk meg a fej vöröshagymát és a sárgarépát. A vöröshagymát girizdekre vágjuk, a sárgarépát pedig 4-5 cm-es hasábokra, azokat pedig négybe szeljük.
Ezek után, ha levesszük a födõt a madárszárnyakról, elég rusnya látvány fogad minket. Ha ez így van, ne essünk kétségbe, készül a leves! :)
Ha a madárszárnyak már úgy 20 perce fõnek, tegyük hozzá a felaprított zöldségeket (van, aki átszûri ilyenkor még a levest, de ha jól megmostuk a húst, nincs rá szükség).Így már egy fokkal jobban néz ki a lötyi, de még kell neki egy kis idõ, aztán beleszórhatunk némi ételízesítõt és elkeverjük. Ha ételízesítõt használunk (amit ajánlok; lehet 200Ft körül venni és kitart jópár hónapig), akkor ne tegyünk bele sót, mert az ételízesítõ elég sóssá teszi! Nagyjából 10 perc múlva kóstoljuk meg a levet és fûszerezzük ízlés szerint (nálam ez annyit tett, hogy szórtam bele némi feketeborst). Úgy még 10 perc szükséges ahhoz, hogy a répa szépen megfõjön. Ellenõrzésként kóstoljuk meg. Vigyázzunk vele, mert nagyon forró! Ha a répa jó már, akkor a húst is nézzük meg. Ha könnyen lejön a csontról, akkor a leves már majdnem teljesen elkészült. Ilyenkor szórjuk bele a tésztát - ki mennyit szeret. Várjuk meg, hogy a tészta megfõjön és tálalhatjuk is a levesünk.

Tyúkhúsleves (2 személy részére)

2 db csibeszárny146 Ft
cérnametélt40 Ft
1 nagyobb sárgarépa25 Ft
1 fej vöröshagyma30 Ft
ételízesítõk10 Ft
  
Összesen251 Ft

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... albiszakacs.blog.hu/2009/08/20/huslev...

sponsored links

Keres?s