Házi fokhagymakrém

2009-04-28

sponsored links

 

Anyukám mindig mondogatta nekem, hogy õ bizony inkább megpucol egyszerre sok fokhagymát és tartósítja püréként, mint mindig nekiálljon pucolni.

Tény, hogy sokkal kényelmesebb a hütõbõl elõkapni, kis kanállal adagolni :)

Erõt vettem magamon és leültem egy kisebb hálónyi fokhagymát megpucolni. Végülis csak négy nagy fejet pucoltam meg, kétszer mostam kezet közben, mert mindenhez ragadtam.

A végén a gerezdeket kevés olivaolajjal összeturmixoltam és egy csattos 0,5 literes üvegecskébe töltöttem, majd az egészet felöntöttem olivaolajjal.

Hütõben tárolandó, és csak arra kell figyelni, hogy ha szedünk ki belõle, akkor mindig be legyen fedve olajjal a teteje (ígynéha utána kell tölteni olajat).

 

Köszi anya az ötletet, tényleg bevállt és tök jó friss maradt :))

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... chezchristine.blog.hu/2009/04/28/hazi...

sponsored links

Keres?s