Három borsos zellerkrémleves egy kis misztikummal

2010-03-09

sponsored links


Ezt a levest még valamikor februárban készítettem,de a publikálása elmaradt, ahogy több dolognak is, ami ekkor készült.
Most itt az idõ, és az is lehet, hogy a napokban újra elkészítem. Igazi, finom krémleves és a nem mindennapi összetevõtõl kicsit különleges.

Hozzávalók:
- 1 közepes fej ( kb. 40 dkg-s ) zeller
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 dkg vaj
- 1 liter húsleves alaplé
- õrölt fekete és fehérbors
- 1 ek. rózsabors
-2 dl tejszín
- fahéj

Elkészítése:

A zellert meghámozom, megmosom majd kockákra vágom. Egy edényben megolvasztom a vajat és az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Felöntöm a húslevessel és hozzáadom a zellert. 20-25 percig alacsony lángon fõzöm, majd egy botmixer segítségével egynemûsítem. Ízesítem a 3 féle borssal, majd a tejszínnel teszem krémessé. Ekkor kerül bele egy kevéske fahéj. Csak annyi, hogy pikánssá tegye, de ne legyen domináns íze. Hogy ez mennyi? Magam se tudom...talán 1 késhegyi...vagy picivel több.

Folytats a blogon ... kibicakonyhaban.blogspot.com/2010/03/...

sponsored links

Keres?s