Hájas süti

2009-01-17

sponsored links

Egy egyszerû receptet írok le. Azért szeretem, mert ha bejelentkeznek délelõtt a vendégek, hogy délután jönnek, akkor is elkészül.

Boltban vett leveles tésztából is meg lehet csinálni, de finomabb házilag készített hájas tésztából (persze azt elõtte meg kell gyúrni, ami elég idõigényes, de megéri.)

A hájas/leveles tésztát fél cm vastagra kinyújtom, és ha édeset ennék, téglalapokra vágom, kemény lekvárt teszek a közepére, és összehajtom.


A tepsit csak lisztezem, mivel zsíros a tészta. Fontos, hogy nem szabad nagyon lenyomogatni, mert akkor nem "nyílik ki" a tészta, illetve hogy a sütõ jó forró legyen. 250 fokon tíz perc alatt aranyszínûre sül.

 

A végén, még melegen vaníliás porcukorba forgattam:

 


 

Ha sósat akarok enni, akkor ujjnyi vastagságúra sodrom, megsózom, megkenem 1 tojás fehérjével, sajtot reszelek rá (vagy köménymagot, esetleg szezámmagot szórok rá) 1 cm-es rudakat vágok belõle, és úgy sütöm.

 

Isteni! :) 


Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/01/...

sponsored links

Keres?s