Hotdog házilag...

2009-02-07

sponsored links

....avagy hová tûnt a virsli?!

Igazából egyszerû kenyértésztába csomagoltam  a virslit, valamelyik köré bacont tekertem, a sajt is opcionális. Bármit, akár hagymát, szószt is lehet belevarázsolni, bár fölösleges. Annyira szaftos maradt, fõleg a baconos, hogy kár lett volna túlbeszélni.

A kenyértészta, avagy pizzatészta:

5 bögre liszt
2 bögre langyos víz
2 ek. olaj
1 kk. cukor
2 kk. só
1 csomag szárított élesztõ 

(a bögre  nekem 2 dl-es volt)
 

Belevaló:
virsli
esetleg: szeletelt bacon, reszelt sajt, hagyma szósz, amit akarsz, bár édeset nem tennék bele :)
 

A tésztához 4,5 bögre lisztet, és a többit beleteszem, összegyúrom, esetleg megkelesztem (én mondjuk kenyérsütõgép dagasztó programjába beletettem, és mikor végzett a dagasztással hagytam egy kicsit keleszteni, de ez fõleg a lustaságom miatt), majd amikor nyújtom, felhasználtam a maradék lisztet. Természetesen a tészta mutatja, hogy mennyi lisztet kíván, most éppen ennyit.

Legjobb, hogyha annyi részre gombócozom, amennyi hotdogot akarunk készíteni (ez pl. 10 félbevágott virslibõl készült, így 20 db gombóckám volt). Ezeket ujjnyi vastagra nyújtom, belerejtem a virslit, esetleg a baconba göngyölt virslit, és bármit. ) Összehengergetem, és az olajozott tepsire teszem.
Akár lehet sajtot szórni rá.
Elõmelegített sütõben kb 10-15 perc alatt készre sütöm.
Szép lett, finom lett. 

Anyós imádott érte ;)


 


Folytats a blogon ... 5balkez.freeblog.hu/archives/2009/02/...

sponsored links

Keres?s