Hol késik, Monsigneur Macaron?
sponsored links
Azt hiszen én vagyok a világon az egyetlen, aki nem tud macaront sütni.
Tegye fel a kezét az, akinek eddig minden próbálkozása kudarcba fulladt! (persze csak az én tappancsom himbilimbizik a magasban...)
Nos, ma visszavágót hirdettem ki, ugyanis kb egy hónapja csúfos vereséget szenvedtem a konyhámban. Felmerült bennem sok kérdés: sütõ oké? mandula oké? kávégranulátum oké?
Ma Megpróbáltam mindezt kilõni: anyukáméknál sütöttem, mandulát extra sokági szabdaltam a Braun botmixerrel, és nem használtam kávégranulátumot. Egyszerû, sima macaronnak indult. No de amikor megláttam a pulton a málnaszörpöt... gyõzött felettem a kíváncsiság, gondoltam, biztos olyan mintha ételfestéket használnék... hát nem olyan. Ott gyanút fogtam, amikor a habzsákba töltés után 2 centis plecsniket akartam nyomni, a massza kicsit folyékonyabb volt mint kellett volna (azt se tudom milyennek kell lennie, a neten a lávafolyásszerû elnevezést adták neki, bár ez is elég lávás volt). Na de a kis ujjacskáim segítségével megoldottam a problémát, zárszelepként mindig rácsúsztattam a csõre a mutató ujjamat :}
Oké, szép kis plötyik lettek. Kezdõdjék az egy órányi pihi. Kb fél óra múlva ránéztem, és meglepetésemre a kis hülyék felvettek valami amõba alakot, egyáltalán nem terültek szép köröcskékbe. >:( Oké, próbáljuk meg kisütni, ez még nem a világ vége. Na de akkor kaptam meg az igazi valagba rúgást amikor 10 perc múlva rájuk sandítottam. Mintha Pumukli a kis gépfegyverével szarrá lyuggatta volna a macaronokat!!! >:O És így lett Macaron kontra Niki 2-0 az állás. Szóval: fel azokkal a praclikkal és tessék engem megnyugtatni, nem vagyok én akkora Világszégyene. :)
Képeket ne is várjatok, a kis makik a kukában kötöttek ki, szinte még égették a tenyeremet! :D
A következõkre pedig várok válaszokat azoktól, akik már profi macaron gyártók, mert Niki sosem adja fel! :)
-kinek sikerült már házilag darált mandulával macaront sütnie? érdemes mandulalisztet rendelni jó sok postaköltséggel??
-színezéshez az ételfestékbõl mennyit kell tenni egy adag macaron masszába?
-hogy a fenébe plöttyintsek szép köröket, ha a kis szemét folyik szanaszét mintha vulkánkitörés lenne? :)
Elõre is köszönöm mindenkinek! ;P
Tegye fel a kezét az, akinek eddig minden próbálkozása kudarcba fulladt! (persze csak az én tappancsom himbilimbizik a magasban...)
Nos, ma visszavágót hirdettem ki, ugyanis kb egy hónapja csúfos vereséget szenvedtem a konyhámban. Felmerült bennem sok kérdés: sütõ oké? mandula oké? kávégranulátum oké?
Ma Megpróbáltam mindezt kilõni: anyukáméknál sütöttem, mandulát extra sokági szabdaltam a Braun botmixerrel, és nem használtam kávégranulátumot. Egyszerû, sima macaronnak indult. No de amikor megláttam a pulton a málnaszörpöt... gyõzött felettem a kíváncsiság, gondoltam, biztos olyan mintha ételfestéket használnék... hát nem olyan. Ott gyanút fogtam, amikor a habzsákba töltés után 2 centis plecsniket akartam nyomni, a massza kicsit folyékonyabb volt mint kellett volna (azt se tudom milyennek kell lennie, a neten a lávafolyásszerû elnevezést adták neki, bár ez is elég lávás volt). Na de a kis ujjacskáim segítségével megoldottam a problémát, zárszelepként mindig rácsúsztattam a csõre a mutató ujjamat :}
Oké, szép kis plötyik lettek. Kezdõdjék az egy órányi pihi. Kb fél óra múlva ránéztem, és meglepetésemre a kis hülyék felvettek valami amõba alakot, egyáltalán nem terültek szép köröcskékbe. >:( Oké, próbáljuk meg kisütni, ez még nem a világ vége. Na de akkor kaptam meg az igazi valagba rúgást amikor 10 perc múlva rájuk sandítottam. Mintha Pumukli a kis gépfegyverével szarrá lyuggatta volna a macaronokat!!! >:O És így lett Macaron kontra Niki 2-0 az állás. Szóval: fel azokkal a praclikkal és tessék engem megnyugtatni, nem vagyok én akkora Világszégyene. :)
Képeket ne is várjatok, a kis makik a kukában kötöttek ki, szinte még égették a tenyeremet! :D
A következõkre pedig várok válaszokat azoktól, akik már profi macaron gyártók, mert Niki sosem adja fel! :)
-kinek sikerült már házilag darált mandulával macaront sütnie? érdemes mandulalisztet rendelni jó sok postaköltséggel??
-színezéshez az ételfestékbõl mennyit kell tenni egy adag macaron masszába?
-hogy a fenébe plöttyintsek szép köröket, ha a kis szemét folyik szanaszét mintha vulkánkitörés lenne? :)
Elõre is köszönöm mindenkinek! ;P