Hogyan fõzzük a spagetti tésztát?

2010-01-21

sponsored links

Ne sajnáljuk se a  vizet, se a sót a tésztafõzésnél!
Egy nagyobb fazékba tegyük fel tehát a sós vizet, mikor a víz forr, tegyük bele  a spagettit és idõnként kevergessük meg egy húsvillával, hogy ne tapadjon össze.
A spagetti akkor fõtt meg, amikor egy szálat kivéve és összehajtva nem törik el.
Ha nem azonnal használjuk fel, akkor hideg vízzel hûtsük le, majd egy kis olajjal keverjük össze.
Felhasználás elõtt forró vízben melegítsük fel.
A makaróni és penne fõzéspróbája pedig a következõ: késsel kettévágunk egy darab tésztát, és ha nem látjuk fehérebbnek (nyersnek) a közepét, akkor kész, megfõtt.Semmiképpen se fõzzük túl!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s