Hogy miért jött létre...
sponsored links
Mert az életmódváltoztatást rosszabb esetben fájdalom szüli, és sajnos többnyire így mûködünk. Megvárjuk ameddig megfájdul...
Megvártam, nagyonfájt.
Módszeresen mérgeztem magam, és másokhoz hasonlóan én sem hittem abban, hogy a tiszta növényi étrend lehet élvezetes, ízvilágát tekintve.
Az hogy nagyon finom, és még az a nemcsekélység hogy meggyógyultam, önmagában kevés lenne, hogy megosszam másokkal a receptjeimet, de menet közben kreatív hobbivá változott a kísérletezés, és komoly alkotómunka lett belõle. (Mint mindenbõl ami a kezemhez tapad).
Az szintén nem elhanyagolható, hogy ismét természeti lénynek érzem magam, és Földanya biztos hálás ezért mert életben hagy, korábbi ígéreteivel ellentétben.
ÉS HOGY MI ELLEN?
"Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenil-alanint?
- jaffaszörpöt? Igeeeen!
- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítõt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót (lehetõleg E631-est és E627-est) nátriumglutamátot, módosított keményítõt, állati eredetû zsírt, élesztõport, szárított tyúkhúst és E150-es színezéket.
- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá!
- S utána?
- Utána pediglen búzalisztet paradicsomsûrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal és nátrium-nitrittel tartósított fõtt sonkával, búzakeményítõvel, cukorral, sóval, élesztõvel és jóféle acetilezett-dikeményítõ adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz
- Az a kedvencünk!
- S a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?
- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztõport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. zöldhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?
- Vacsorára pedig esztek aszpartámmal, fenilanilinnal, K-aceszulfánnal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshúsváz-darabkák vannak.
- Hurrá! Én is kérek õszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!"***"
Na ezért! És mert felelõsek vagyunk a felnövekvõ generációkért, és nem csak azért mert a mi gyerekeink unokáink stb, hanem mert van egy sokkal rosszabb hírem: - Az õ gyemekeik, unokáik hús-vér testébe születünk újra mi is, és nincs olyan, hogy "Szerencsére én ezt már nem érem meg".
***Az idézet Govinda blogjából rabolt kompiláció, biztosan nem haragszik meg érte a szerzõ, ha tovább fertõzök vele, a jó cél érdekében. Személyes hozzáfûznivalóm: ha esetleg nem mindenki számára lenne világos, a chipsben található SiO2 vagyis szilicium dioxid tapadásgátló nem más, mint üvegszilánk porrá õrölve, vagy nevezzük csak kvarchomoknak.