Hogy miért jött létre...

2007-01-01

sponsored links

Mert az életmódváltoztatást rosszabb esetben fájdalom szüli, és sajnos többnyire így mûködünk. Megvárjuk ameddig megfájdul...

Megvártam, nagyonfájt.

Módszeresen mérgeztem magam, és másokhoz hasonlóan én sem hittem abban, hogy a tiszta növényi étrend lehet élvezetes, ízvilágát tekintve.

Az hogy nagyon finom, és még az a nemcsekélység hogy meggyógyultam, önmagában kevés lenne, hogy megosszam másokkal a receptjeimet, de menet közben kreatív hobbivá változott a kísérletezés, és komoly alkotómunka lett belõle. (Mint mindenbõl ami a kezemhez tapad).

Az szintén nem elhanyagolható, hogy ismét természeti lénynek érzem magam, és Földanya biztos hálás ezért mert életben hagy, korábbi ígéreteivel ellentétben.

ÉS HOGY MI ELLEN?

 

"Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenil-alanint?
-  jaffaszörpöt? Igeeeen!

- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítõt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót (lehetõleg E631-est és E627-est) nátriumglutamátot, módosított keményítõt, állati eredetû zsírt, élesztõport, szárított tyúkhúst és E150-es színezéket.
- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá!
- S utána?

- Utána pediglen búzalisztet paradicsomsûrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal és nátrium-nitrittel tartósított fõtt sonkával, búzakeményítõvel, cukorral, sóval, élesztõvel és jóféle acetilezett-dikeményítõ adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz
- Az a kedvencünk!

- S a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?

- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztõport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?

- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset.  zöldhagymás chipset.

- S mi lesz a vacsora?

- Vacsorára pedig esztek aszpartámmal, fenilanilinnal, K-aceszulfánnal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshúsváz-darabkák vannak.
- Hurrá! Én is kérek õszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!"***"

 

Na ezért!  És mert felelõsek vagyunk a felnövekvõ generációkért, és nem csak azért mert a mi gyerekeink unokáink stb, hanem mert van egy sokkal rosszabb hírem: - Az õ gyemekeik, unokáik hús-vér testébe születünk újra mi is, és nincs olyan, hogy "Szerencsére én ezt már nem érem meg". 

***Az idézet Govinda blogjából rabolt kompiláció, biztosan nem haragszik meg érte a szerzõ, ha tovább fertõzök vele, a jó cél érdekében. Személyes hozzáfûznivalóm: ha esetleg nem mindenki számára lenne világos, a chipsben található SiO2 vagyis szilicium dioxid tapadásgátló nem más, mint üvegszilánk porrá õrölve, vagy nevezzük csak kvarchomoknak.

 


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s