Hideg mentás cukkínikrémleves

2009-07-05

sponsored links

Hozzávalók:
két kisebb cukkíni
125 g natúr joghurt
1,5 ek finomra vágott mentalevél
5-6 ek cukkíni fõzõvíz
1/2 kk só
frissen õrölt fekete bors
 
Elkészítés:
A megtisztított cukkínik két végét levágjuk, a cukkíniket félbevágjuk, majd negyedbe és apró szeletekre. Sós, lobogó vízbe dobjuk 5 percre, majd leszûrjük. Fontos, hogy a fõzõvízbõl egy csészényit tegyünk félre! A megfõzõtt zöldséget turmixgépbe dobjuk, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a kissé felaprított mentát, sózzuk, borsozzuk és pépesítjük. A kívánt állag eléréséhez szükséges mennyiségû fõzõvízzel higítjuk. Légmentesen lezárt dobozban a hûtõbe tesszük egy-két órára.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fozes.blog.hu/2009/07/05/hideg_mentas...

sponsored links

Keres?s