Harcsapaprikás túrós tésztával

2010-03-20

sponsored links

Tudom, hogy furán fog hangzani, de harcsapaprikást elõször tavaly nyáron ettem egy balatoni étteremben. Egyszerûen eddig nem kerültem közelebbi kapcsolatba a harcsa ezen elkészítési módjával. Nem tudom miért, hiszen egy nagyon finom és gyorsan elkészíthetõ ételrõl van szó. Mindenesetre olyan mély nyomot hagyott bennem az elsõ ?randevúnk?, hogy itthon is el kellett készítenem ezt a finomságot.

Hozzávalók
60 dkg afrikai harcsa filé
1 fej hagyma
1 db tv paprika
1/2 paradicsom
1 ek pirospaprika
40 dkg tészta (fodros nagykocka vagy pappardelle)
25 dkg túró
10 dkg füstölt szalonna
só, bors
tejföl, kapor
(1 db halászlé kocka)

Elkészítés
A filézett harcsát felkockázom, a vöröshagymát megpucolom, finomra vágom. A paradicsomot megmosom, félbe vágom, a paprikát mosás után kicsumázom. A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm, majd kiszedem a zsírból. A finomra vágott vöröshagymát üvegesre párolom a szalonna zsírján. Ha a hagyma elkészült a tûzrõl levéve beleszórom a pirospaprikát és beleteszem a felkockázott halat. (Ha van itthon halászlé kockám, akkor egy darabot beledobok, mert szerintem jó ízt ad a paprikásnak.) Kevés vízzel (kb. 1 dl) felöntöm, hozzáadom a paprikát, majd a fél paradicsomot, sózom, borsozom és visszahúzom a tûzre. Egyet keverek rajta és kb. 20-25 perc alatt készre fõzöm.

Kifõzöm a tésztát, majd összekeverem a kisütött szalonnával és a túróval. Tálalásnál tejföllel, vagy kapros tejföllel (a kaprot apróra vágom és elkeverem a tejföllel) meglocsolom.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/03/harc...

sponsored links

Keres?s