Hamis marcipángolyó

2009-12-11

sponsored links

Hét deka búzadarát három evõkanál tejjel leforrázunk, és öt percig állni hagyjuk. Ezután 25 deka porcukorral, hat deka vajjal vagy margarinnal, tíz deka finomra tört, illetve darált olcsó háztartási keksszel meg három kiskanál keserûmandula-aromával összedolgozzuk. A két tenyerünk között gömbölygetve kis golyókat formázunk belõle, mindegyiket egy-egy kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggybefõttszemmel vagy rumosmeggyel töltve. A golyókat kakaóporban vagy csokoládés tortadarában megforgatjuk, és tálban egymás mellé ültetve jégbe hûtjük. Csak másnap kínáljuk, de akár egy hétig is frissen eláll.
(Elkészítési ido: 40 perc, 9660 kJ, 2300 kcal)


Folytats a blogon ... bevaltreceptek.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s