Halpaprikás török módra

2009-08-01

sponsored links

Könnyû, pikáns nyári ebéd. Krumplipürével kitûnõ, de rizzsel, sõt nokedlival is jó lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók

70 dkg fehér húsú tengeri vagy édesvizi hal
1,5 pohár paradicsomlé
1 pohár víz
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
3 tk étolaj
1 ek liszt
1 tk õrölt feketebors
1 tk õrölt pirospaprika
1 gerezd citrom
1 ek curry*


Elkészítés

A halat szeletekre vágjuk, kevés sóval bedörzsöljük, széles lábasba helyezzük, majd ráöntjük a paradicsomlét és a vizet. Rátesszük a babérlevelet és belenyomjuk a fokhagymát. A hagymát apróra vágjuk és beletesszük az ételbe. Ráöntjük az olajat, belefacsarjuk a citromot és megszórjuk curryvel, borssal, paprikával és sóval.
Fölrakjuk a tûzre, s miközben melegszik, óvatosan kavargatjuk. Ha fölforrt a víz, behabarjuk a liszttel, majd 5-10 percen át lassú tûzön fõzzük. Tovább ne, mert szétesik a hal.
Ha megfõtt, egy lapos tálra kiszedjük, majd megszórjuk kaporral és/vagy más zöldfûszerrel.

*: Curry helyett szójaszósszal is készíthetjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... torokkonyha.blog.hu/2009/08/01/halpap...

sponsored links

Keres?s