Halfalatok sörtésztában

2009-03-17

sponsored links

Bármennyire is küzdöttem ellene, be kell, hogy lássam, hogy a natúr hal-íz nem az én világom. Bezzeg a bajai halászlé leve friss gyufatésztával, ahogy férjem édesanyja készíti, az már döfi! De nem utasítom vissza a harcsapaprikást túrós csuszával, vagy a lazacpuffancsot sem! Szóval azért néhanapján lecsúszik egy kevés vízi állat, de kizárólag a "nuvelküizin" mellõzésével.

 

Így hát, mikor megláttam Zsuzsi rántott hal + céklasaláta párosítását, beugrott, hogy már rég nem sütöttem halat sörös bundában. Pedig milyen finom! És lassacskán már kitavaszodik annyira, hogy utána alaposan ki lehessen szellõztetni a lakást!

 

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg bármilyen tengeri halfilé
  • 2 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 1,5 dl sör
  • késhegynyi chili
  • bors
  • olaj

 

Elkészítés:

  1. A halfilét csinos darabkákra vágtam, sóztam, borsoztam.
  2. A sörbundához a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét csipet sóval keményre vertem. A sárgáját kikevertem a sörrel, és hozzádolgoztam a sóval, borssal és chilivel elkevert lisztet. Végül két részletben beleforgattam a tojáshabot. Ebbõl elég sok bunda lesz, pedig már így is csökkentettem a mennyiségen, lehet, legközelebb ezt is felezem.
  3. Egy serpenyõbe kb. 3 cm vastagon olajat öntöttem, közepesen forróra hevítettem, a halszeleteket megmerítettem a habos bundában, majd aranyszínûre sütöttem.

 

A bunda szépen megnõ és mindenféle vízi állat alakját ölti. Kívül zörgõsen ropogós, belül puha! Mindenképpen valami friss, roppanós köret illik mellé!

 

 

Melegen:

Amikor frissen kisült, Eszter férjének nõnapi céklasalátáját készítettem el hozzá. 2 adaghoz egy fél céklát (kb. 17-20 dkg) nagy lyukon lereszeltem, egy kisebb újhagymát apróra vágtam, sóztam, borsoztam (finomra õrölt borssal), és tejföl-majonéz keverékével dolgoztam el.

 

Hidegen:

Másnap szendvicsbe raktam, sok-sok retek és némi majonéz társaságában. Úgy is príma.

További szendvics-lehetõség lenne friss salátalevelekkel, brokkolicsírával.

 

A sörbunda receptjét a Wiener Stúdió Kft. gondozásában megjelent 2004. évi receptes naptárkában találtam, a 46. hétnél :)


Folytats a blogon ... juc.freeblog.hu/archives/2009/03/17/H...

sponsored links

Keres?s