Halas rakottas

2009-05-02

sponsored links

A linkeskedés után álljon itt egy laktató egytálétel receptje.

Hozzávalók:

1 kg tengeri halfilé
80 dkg krumpli
6 dl joghurt
1 nagy fej hagyma
1 ek mustár
3 ek kapribogyó
2 tojás
1 doboz konzerv kukorica (vagy 20 dkg mirelit)
25 dkg sajt
só, bors, babérlevél, olaj

A joghurtot leszûröm, vagyis egy pelenkával (ami ugye minden háztartásban akad) vagy ritkább szövésû konyharuhával kibélelek egy szûrõt, ebbe borítom a joghurtot és egy tál fölött hagyom, hogy kicsepegjen a leve. A krumplit sós, babérleveles vízben félpuhára fõzöm. A hagymát kockákra vágom, olajon megpárolom. Ha mirelit kukoricából dolgozom azt is megpárolom, a kaprit apróra vágom. A halat 2-3 cm széles csíkokra szelem, enyhén sózom és borsozom.
A kicsepegtetett joghurtot összekeverem a tojásokkal, a kaprival, a mustárral, sóval és borssal majd beleforgatom a kukoricát és a hagymát.
Egy hõálló tál aljára karikázom a félpuha krumplit, ráteszem a felcsíkozott halat, majd az egészre ráöntöm a joghurtos-kukoricás masszát. A tetejét megszórom reszelt sajttal és 200 fokos sütõben kb 45 perc alatt készre sütöm.
Zöldsalátával vagy savanyú uborkával tálalom és bizony jól csúszik hozzá egy pohár száraz, fehér bor.

.

Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2009/05/halas-...

sponsored links

Keres?s