Hagymát hagymával

2008-09-24

sponsored links

Szóval az úgy volt, tisztelt bíróság, hogy vasárnap húsleves fõtt én és kiscsaládom részére, de maradt vagy 2 liter, így kigondolást foganatosítottam, minekutána hagymaleves lett a menü.

Négy fej hagymát felkockáztam és üvegesre fonnyasztottam olívaolajon. Ráöntöttem a húslevest, és kevés só/bors/kakukkfû hozzáadásával fél óráig fõztem. Közben bagett-szeleteket pirítottam vékony olajon, sõt, reszeltem egy kis pannóniát is. A levest a tûzrõl levéve megvicceltem a botmixerrel, majd tálaltam. A szertartás imígyen festett: a pirítóst bekentük friss fokhagymával, és reszelt sajtot nyomkodtunk rá:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután szedtük rá a levest, ami finoman megolvasztotta a sajtot. Isteni étek volt, annyi hibádzott csak, hogy valami kutyaütõ somlói olaszrizlinget bontottunk hozzá, ami csak fröccsként mûködött.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mitfozzek.blog.hu/2008/09/24/hagymat_...

sponsored links

Keres?s