Hagymás-mazsolás csirke

2010-01-10

sponsored links

Egy másik jól sikerült recepttalálmány:
Hozzávalók: csirkehús (mell, comb, mindegy), sok hagyma (5-6-7 fej), 1 jó marék mazsola, olívaolaj, 1 csésze víz, só, bors, oregánó, bazsalikom.
Nagyon sok olajat használok általában mindenhez, mert valami okból kifolyólag én is és Zsombi is szeretjük ha locsog az olaj... lehet mártogatni kicsi jó pityókás házikenyérrel :)), de persze jól lehet ezt gyártani nagyon kevés olajjal is.
Ezt nagyon egyszerû elkészíteni, sütõben gyártódik, éppen csak össze kell hanyigálni a hozzávalókat és 30-45 perc (max 1 óra) múlva különleges sültet lehet varázsolni (varázsolódik magától).
Én úgy készítem, hogy 1 tûzálló üvegtál alját jó bõven kirakom hagymaszeletekkel, ráhelyezem a jóóóól megmosott csirkehúst, rászórom a mazsolát, befödöm a maradék hagymaszeletekkel, sózom, borsozom, + oregánó és bazsalikom (jócskán ezekbõl is), ráöntök 1 csésze vizet és öblítem olívaolajjal, majd mehet a sütõbe lassú tûzre, eleinte lefõdve, majd az utolsó 10-15 percre kifödöm, hogy piruljon meg a csirke bõre. Rizzsel vagy krumplipürével szoktuk enni. Elég édes ez a sült a sok hagyma, meg mazsola miatt de ha nem szereti valaki az édes sültet akkor lehet rá vágni narancs-citrom karikákat, amitõl más íze lesz :)) de nem lesz édes :D



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/FdZn...

sponsored links

Keres?s