Hagymás csirkemáj krumplival és vöröskáposztával

2010-03-14

sponsored links

Ez egy olyan recept amit tuti mindenki ismer, de nem biztos, hogy ebben az összeállitásban!!
A máj annyira finom a párolt vöröskáposztával, hogy ezt nem is gondoltam volna! A gyerekek szó nélkül ebédeltek(ritka eset!!)
Hozzávalók:
kb fél kg csirkemáj
5 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
vaj, olaj keveréke
bors
majoranna
pirospaprika

A hagymákat megpucolom, és félbe vágom, és úgy apritom csikokra, majd beleteszem a felhevitett vaj-olaj keverékébe, üvegesre piritom, majd beleteszem a májat, és a fokhagymát, addig piritom, amig éppen nem véres a közepe, de nem tovább, mert kemény, és folytós lesz.
Ekkor teszem rá a fûszereket izlés szerint, és kész!
Iszonyatosan sûrû, fûszeres, és nagyon finom szaftos lesz.

Egyszerû tört krumlival tálalom, és párolt vöröskáposztával, ami igy készül:

Egy fej hagymát elkezdek párolni olajon, majd ráteszem a reszelt káposzta-alma keveréket, és elkezdem piritani, majd felöntöm kevés vizzel, öntök rá pici ecetet, pici cukrot, sót, borsot, és elpúrolom a vizet róla, majd kicsit piritom.



Folytats a blogon ... vicaparadicsom.blogspot.com/2010/03/h...

sponsored links

Keres?s