Hagymaleves marhahúslevesbõl

2009-06-21

sponsored links

Maradt egy jó nagy adag marhahúslevesem. A zöldségektõl és a hústól megszabadítottam, átszûrtem, így lett egy alaplém. Kiönteni nem akartam, lefagyasztani nem tudtam, mert tele volt a mélyhûtõm. Kitaláltam, hogy hagymalevest készítek belõle. Kicsit sötétebb színt öltött, mintha tyúkhúslevesbõl csináltam volna, de nagyon finom lett. El is fogyott az utolsó cseppig.

Hozzávalók
kb. 1 ? l alaplé
3 közepes fej vöröshagyma
1 ? dl fõzõtejszín
2 ek. vaj
15 dkg trappista sajt
1 tk. szárított tárkony
só, bors
pirított kenyérkocka, vagy leves gyöngy

Elkészítés
A vöröshagymákat megpucolom, vékony karikákra vágom. Egy lábasban felhevítem a vajat, majd hozzáadom a vöröshagymát és lefedem a lábast. Ha szép, üveges lett a hagyma, beleöntöm az alaplevet, tárkonyt szórok hozzá. Az egészet felforralom, és hozzáöntöm a fõzõtejszínt. Még egy forrást várok, és lehúzom a fõzõlapról. Megkóstolom, ha kell sózom, borsozom.
A sajtot lereszelem, másnapos (akár harmadnapos) kenyérbõl pirítóst készítek, amit felkockázok.
Tálaláskor a tányérok aljára reszelt sajtot szórok, erre levest merek, majd beleteszem a kenyérkockákat.

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2009/06/hagy...

sponsored links

Keres?s